Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
Talon napisał(a):Qrto,
dzięki. Pomyliłem się tam miało być własnie tylko do osób które nie korzystają, na co patrzą, prędkość czy tętno.
160 wydaje mi się dość dużo, jak z nogami na biegu? Nie przeszkadza Ci pasek podczas pływania i biegu?
Jak u innych, w jakiej strefie jeździcie ćwiartki/olimpijki (bo domyślam się, że tu podobnie), a jak np połówkę?
Pozdr
robertino napisał(a): ja jakiś czas jeździłem i biegałem na tętno. Na rowerze strefy wyznacza się inaczej, a inaczej na bieg. W książce "Trening z pulsometrem" Friel'a są na końcu tablice, które pomagają wyznaczyć Ci strefy - nie pokrywają się z tymi Garmina. Jest do zrobienia test 20min, bieżesz z niego śr. tętno i w tabelce są strefy. U mnie dobrze się to sprawdzało. Na 1/4 cisnąłem w 4 strefie, na 1/2 w trzeciej. Od tego roku jeżdżę z pomiarem, a biegam na tempo (to przychodzi z doświadczeniem) - kontrolując tylko tętno.
Jak chcesz na tętno, to polecam tę książkę. Jest tania, a wyznaczysz sobie dobrze strefy.
Talon napisał(a):Dzięki,
Czy są duże rozbieżności od stref z Garmina? (niestety nie zdaże już ogarnąć tej ksiązki do sob)
Bieg ogarnę, bardziej chodzi mi o rower.
robertino napisał(a):Talon napisał(a):Dzięki,
Czy są duże rozbieżności od stref z Garmina? (niestety nie zdaże już ogarnąć tej ksiązki do sob)
Bieg ogarnę, bardziej chodzi mi o rower.
looknij sobie na poniższy obrazek. Kolumna "Secondary" o ile pamiętam to strefy wyznaczone przez Garmina. "Running" oraz "Cycling" to wprowadzone ręcznie przeze mnie.
Powrót do Strefa dla początkujacych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości