przez Basiek » 29-09-2010, 15:35
Witam ekipę!
Od jakiegoś czasu śledzę to forum i nie powiem ale chyba zaraziłem się tym sportem. W sumie to dzięki wam. Nigdy wcześniej nie interesowałem się Triathlonem, aż tu nagle pewnego dnia dorwałem w swoje ręce artykuł w czasopiśmie i tak się zaczęła fascynacja tą dziedziną sportu. Postanowiłem znów zacząć biegać (kiedyś robiłem to często i mam za sobą trochę startu w biegach przełajowych). Swego czasu byłem też maniakiem MTB ale po zmianie miejsca zamieszkania rower poszedł w odstawkę itp. (na szczęście już jest uruchomiony - ale jest to rower MTB). Pływać zawsze lubiłem, ale nigdy nie kręciły mnie zawody w pływaniu...
Po kilku artykułach w internecie, forach, stron zawodników stwierdziłem, że chcę zająć się triathlonem bardziej poważnie. Moim celem w najbliższym roku jest debiut na tego typu imprezie i start na zawodach na dystansie olimpijskim. Jak na razie dalej walczę z myślą o przerzuceniu się na rower szosowy ale kto wie, jak to się wszystko potoczy (preferuje jazdę XC - ale typowo górską).
Z tego co widzę większa część osób piszących jest z okolic Poznania, a czy są tu osoby z okolic Gliwic? Zaczynam kompletować sprzęt i systematycznie trenować. Na chwilę obecną biegam i jeżdżę na rowerze, pływanie uruchomię w najbliższym czasie. Poszukuję wskazówek dotyczących treningów (jak często, w jaki sposób i w jakiej kolejności). Liczę, że moją wiedzą też będę mógł pomóc, ale widziałem tu już specjalistów w dziedzinach których trochę się orientuje.
Witam, wszystkich raz jeszcze!