kalendarz triathlon

Pomiar mocy rotor

Wszyscy jesteśmy "sprzęciarzami". Pochwal się swoim ekwipunkiem lub podyskutuj na temat rynkowych nowości.

Pomiar mocy rotor

Postprzez michal90 » 23-11-2018, 22:12

Witajcie. Chciałbym prosić o opinię osoby, które korzystają z pomiaru mocy w korbie Rotor power. Interesuje mnie generalnie strona techniczna poczynając od montażu, poprzez kalibrację (o ile taka jest konieczna) i używanie oraz czy pomiar ten sprawia problemy. Zastanawiałem się też ewentualnie nad innym pomiarem w korbie i jeśli macie doświadczenia porównawcze chętnie dowiedziałbym się więcej na ten temat, zwłaszcza od tej strony technicznej od kalibracji poprzez kwestie bateriowe, ładowanie przesyłanie etc
pozdrorower
michal90
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23-11-2018, 22:07

Re: Pomiar mocy rotor

Postprzez karolman » 25-11-2018, 17:53

michal90 napisał(a):Witajcie. Chciałbym prosić o opinię osoby, które korzystają z pomiaru mocy w korbie Rotor power. Interesuje mnie generalnie strona techniczna poczynając od montażu, poprzez kalibrację (o ile taka jest konieczna) i używanie oraz czy pomiar ten sprawia problemy. Zastanawiałem się też ewentualnie nad innym pomiarem w korbie i jeśli macie doświadczenia porównawcze chętnie dowiedziałbym się więcej na ten temat, zwłaszcza od tej strony technicznej od kalibracji poprzez kwestie bateriowe, ładowanie przesyłanie etc
pozdrorower


Używam power2max wesja Rotor noQod około 2 miesięcy. Na razie tyko trenażer. Montaż bardzo łatwy. Odkręciłem starą korbę Tiagra i zamontowałem rotora. Zero problemów z kalibracją. Działa z ant+ garmina i łączy się bez problemu z Trainer Road. Polecam
Avatar użytkownika
karolman
 
Posty: 669
Dołączył(a): 27-02-2017, 18:01
Lokalizacja: Koszalin

Re: Pomiar mocy rotor

Postprzez michal90 » 28-11-2018, 20:35

Dziękuję bardzo za info. Chciałem jeszcze dopytać, czy po wymianie tarcz w korbie rotora z power2max konieczne są jeszcze jakieś kalibracje etc?
michal90
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23-11-2018, 22:07

Re: Pomiar mocy rotor

Postprzez karolman » 28-11-2018, 21:42

a tego nie wiem. Na razie nie wymieniałem tarcz bo są OK. Jednak gdzieś czytałem, że po wymianie tarcz chyba konieczne jest skalibrowanie fabryczne, ale ręki sobie uciąć nie dam.
Avatar użytkownika
karolman
 
Posty: 669
Dołączył(a): 27-02-2017, 18:01
Lokalizacja: Koszalin

Re: polecamy

Postprzez xTri pro

Avatar użytkownika
xTRI.pl Pro
 


Powrót do Sprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości