Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
WRC napisał(a):W moim przypadku padł pasek czujnika tętna. Jeden telefon na infolinie, serwisant sprawdził nr seryjny, i powiedział że są te paski wadliwe i do 10 dni otrzymam nowy pasek, a starego nie muszę zwracać. Nie pytał o paragon, a nawet o datę zakupu.
!
ketjow10 napisał(a):Oczywiście, że samodzielne załatwienie sprawy to wyręczenie sprzedawcy, ale to klient decyduje, czy korzysta z gwarancji, czy z "niezgodności towaru z umową". Ta pierwsza jest w Garminie opracowana do perfekcji, ta druga, wcale nie zapewnia "nowego" od ręki... a nie, czekaj, dałem się podpuścić... Tak, rzeczywiście to lepsze wyjście, idź do Euro i skorzystaj z prawa do reklamacji, a potem opisz nam jak to sprawnie poszło i ile czasu zaoszczędziłeś.
Paweł112 napisał(a):WRC napisał(a):W moim przypadku padł pasek czujnika tętna. Jeden telefon na infolinie, serwisant sprawdził nr seryjny, i powiedział że są te paski wadliwe i do 10 dni otrzymam nowy pasek, a starego nie muszę zwracać. Nie pytał o paragon, a nawet o datę zakupu.
!
Jaki pasek reklamowałeś HRM czy HRM2 i od jakiego urządzenia? Ja też mam problem z paskiem ale w pierwszej kolejności wymienię baterię i zobaczę czy się poprawi. Ogólnie pasek nie działał Tobie czy pokazywał dziwne wartości tętna?
baca napisał(a):Witam
Po ostatnich zmianach oprogramowania (Garmin Express) nie mam możliwości wysyłania programów treningowych do Garmina z Garmin Connect. W drugą stronę wszystko jest ok. Treningi pojawiają się w GC.
Jakieś rozwiązania. Będę wdzięczny :)
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: asonjones12, vysroi i 16 gości