Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
Willi napisał(a):Otworów do mantażu nie ma wykorzystałem śrubę do mocowania mostka i jeden otwór z koszyczka, butelka trzyma się stabilnie bo znajduje się pomiędzy lemondkami. Jest tanio, jakoś nie widziałem uzasadnienia w wydawaniu takich pieniędzy na oryginalny bidon aero, a ten z elite potrafił wypaść na przejeździe kolejowym i mocowałem go paskami przed zawodami a dolewanie wody było mega niewygodne. Pracuje w tajnym laboratorium na gruba igła z rurką która będę mógł wkłuć się w zabrana z bufetu wodę.
MateuszP napisał(a):Ważne by był wygodny w użyciu.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Talon napisał(a):Ok w takim razie pytanie do tych, ktorzy korzystaja z któregokolwiek lub przypinajacego kształtem.
[...]
Pytanie czy warto dopłacać prawie drugie tyle za te dwie, a moze jedna rzecz
Talon napisał(a):Ok w takim razie pytanie do tych, ktorzy korzystaja z któregokolwiek lub przypinajacego kształtem.
Z tego co udało mi się wyczytac ta Versa jest "bardziej aero".
barthez napisał(a):Aero to jedno, ale jest jeszcze kwestia komfortu, a co za tym idzie, bezpieczeństwa: każdorazowe sięganie, wyginanie się, żeby wypić i potem odkładanie, to gimnastyka. A potem widać kolesi, co potrzebują całą szerokość pasa, żeby utrzymać się na drodze.
Wg mnie, bidon na kierownicy (specjalnie nie piszę aero), to super rozwiązanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości