kalendarz triathlon

Garmin Vector

Wszyscy jesteśmy "sprzęciarzami". Pochwal się swoim ekwipunkiem lub podyskutuj na temat rynkowych nowości.

Garmin Vector

Postprzez coucz » 09-10-2013, 06:44

Witam przymierzam się do zakupu w celu poszerzenia warsztatu pracy trenerskiej (wersja dla żony)

Czy ktoś z forumowiczów już korzysta ?

Będę wdzięczny za podzielenie się spostrzeżeniami.

Pozdrawiam
coucz
 
Posty: 148
Dołączył(a): 05-06-2011, 17:25
Lokalizacja: malbork

Re: Garmin Vector

Postprzez elim » 09-10-2013, 08:57

Marcin zacznij od sprawdzenia, czy Twoje korby sa:
1) wezsze niz 15 mm
2) nizsze niz 38 mm
W innym przypadku mozesz sobie Vectora na poleczke w garazu polozyc. Jak juz to okreslisz, to kup sobie klucz dynamometryczny z momentem 35 Nm i plaski klucz specjalny 15 mm do napedu 3/8" o grubosci do 6 mm (u nas na rynku na przyklad Jonnesway, ale trzeba go przyszlifowac, bo jest za gruby). Dopiero jak spelniaz te warunki, to mozesz kupowac i zakladac Vectora. Owszem, dasz rade go zalozyc bez klucza dynamometrycznego, ale Garmin gwarantuje poprawnosc pomiarow i kalibracji tylko w zadanym zakresie momentow, czyli srednio 33-40Nm.

Ja o malo sie nie nacialem i teraz czekam na wersje z dluzszymi gwintami.
Triathlon Series Team
Avatar użytkownika
elim
 
Posty: 4477
Dołączył(a): 24-06-2010, 12:25
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Garmin Vector

Postprzez xsnailx » 09-10-2013, 11:17

bo kombinujecie nie potrzebnie ;) ja mam 2 power2maxy i jestem zadowolony :P.
jedyne co musze zrobic to zmienic dlugosc korby w jednym ...
Avatar użytkownika
xsnailx
 
Posty: 513
Dołączył(a): 09-02-2012, 12:14
Lokalizacja: Cieszyn

Re: Garmin Vector

Postprzez coucz » 09-10-2013, 12:25

Hej Bolek

sprawa u mnie wygląda tak (zresztą przecież wiesz bo chciałem odkupić od Ciebie 1 p2max-a) że musze kupić nową korbę: pająk + koronki do tego pomiar mocy powiedzmy ze suport pasuje i zdecydować czy chce mieć na szosie czy czasowce.

Cena całego zestawu jest zbliżona do tej za którą mogę mieć Vectora i korzystać z niego na różnych rowerach.

Emil podeślij linki do kluczy dynamometrycznych (na priv :) Korba jaką mam to Fsa grossamer wiec powinno pasować

Pozdrawiam
coucz
 
Posty: 148
Dołączył(a): 05-06-2011, 17:25
Lokalizacja: malbork

Re: Garmin Vector

Postprzez elim » 09-10-2013, 12:59

Nie "powinno pasowac", tylko wez suwmiarke (albo od kudlatego linijke) i zmierz. Wieczorem Ci wszystko wysle.
Triathlon Series Team
Avatar użytkownika
elim
 
Posty: 4477
Dołączył(a): 24-06-2010, 12:25
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Garmin Vector

Postprzez xsnailx » 09-10-2013, 16:03

Wiem wiem, chcialem was podenerwowac :)
Avatar użytkownika
xsnailx
 
Posty: 513
Dołączył(a): 09-02-2012, 12:14
Lokalizacja: Cieszyn

Re: Garmin Vector

Postprzez klipiarski » 09-10-2013, 22:18

Sprzedaliśmy już kilka sztuk Vector'ów i muszę przyznać, że dopiero Emil zwrócił uwagę na siłę, z jaką należy przykręcać pedały. Wszystkie korby , które mamy w rowerach czasowych są OK, pozostaje tylko dokręcanie kluczem dynamometrycznym, co nie jest wielkim problemem. Szkoda, że Garmin nie przekazuje takich informacji swoim dilerom.
CAMPAGNOLO SERVICE CENTER
RETUL FIITTING
WERTYKAL.COM
Avatar użytkownika
klipiarski
 
Posty: 213
Dołączył(a): 01-10-2012, 13:46
Lokalizacja: WERTYKAL.COM

Re: Garmin Vector

Postprzez elim » 09-10-2013, 23:05

Krystyn problemem jest dostanie klucza plaskiego do klucza dynamometrycznego. Informacje o momencie sa w najnowszej wersji instrukcji.
Triathlon Series Team
Avatar użytkownika
elim
 
Posty: 4477
Dołączył(a): 24-06-2010, 12:25
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Garmin Vector

Postprzez xsnailx » 10-10-2013, 18:28

i to jest dla mnie zabojstwem dla najwiekszej zalety systemu - przenosnosci.
wychodzi na to iz szybciej i bezpieczniej przeloze korbe rorora miedzy rowerami niz zmienie w/w pedaly
Avatar użytkownika
xsnailx
 
Posty: 513
Dołączył(a): 09-02-2012, 12:14
Lokalizacja: Cieszyn

Re: Garmin Vector

Postprzez klipiarski » 10-10-2013, 21:51

To prawda, są takie klucze, ale nie są tanie.
CAMPAGNOLO SERVICE CENTER
RETUL FIITTING
WERTYKAL.COM
Avatar użytkownika
klipiarski
 
Posty: 213
Dołączył(a): 01-10-2012, 13:46
Lokalizacja: WERTYKAL.COM

Re: Garmin Vector

Postprzez Simon » 10-10-2013, 21:58

Najszybciej to zmienisz lewe ramie korby czyli plus dla Stages. Użytkuję stages juz jakis czas i narazie widze same zalety.
1/4 - 2:15:52 (2013)
Avatar użytkownika
Simon
 
Posty: 117
Dołączył(a): 21-11-2012, 22:39
Lokalizacja: Dywity/Olsztyn

Re: Garmin Vector

Postprzez krzys1 » 10-10-2013, 22:51

Simon napisał(a):Najszybciej to zmienisz lewe ramie korby czyli plus dla Stages. Użytkuję stages juz jakis czas i narazie widze same zalety.

Jak kupiłeś Stages? Przysłali Ci do Europy, czy zamawiałeś przez kogoś w Stanach?
Avatar użytkownika
krzys1
 
Posty: 236
Dołączył(a): 14-09-2012, 06:13
Lokalizacja: Szczecinek

Re: Garmin Vector

Postprzez daras » 11-10-2013, 07:09

Simon napisał(a):Najszybciej to zmienisz lewe ramie korby czyli plus dla Stages. Użytkuję stages juz jakis czas i narazie widze same zalety.


Oby bylo jak mowisz bo niedlugo tez bede mial stagesa ;)
moje wyniki: http://enduhub.com/pl/Darkoc/
1/4 IM: 2:43:49 (Sierakow 2013)
1/2 IM: 5:24:34 (ZaS 2013),
daras
 
Posty: 368
Dołączył(a): 06-12-2012, 11:39
Lokalizacja: POZ*

Re: Garmin Vector

Postprzez elim » 11-10-2013, 08:59

Mozna juz w UK kupic i na gwarancji odsyla sie do UK, ale jest drozej niz ze Stanow.
Triathlon Series Team
Avatar użytkownika
elim
 
Posty: 4477
Dołączył(a): 24-06-2010, 12:25
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Garmin Vector

Postprzez roboter » 11-10-2013, 10:43

599 GBP taa. p2m z tym wygrywa. ciekawe czy mozna kupione w usa wyslac w ramach gwarancji do uk?
I'm not slow, I'm just enjoying the race longer
Avatar użytkownika
roboter
 
Posty: 635
Dołączył(a): 21-11-2012, 08:45
Lokalizacja: Poznan

Re: polecamy

Postprzez xTri pro

Avatar użytkownika
xTRI.pl Pro
 

Następna strona

Powrót do Sprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: waritor i 76 gości