Strona 3 z 3

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 06-02-2017, 20:19
przez Palec
Test FTP zrobiony. Pojawiła się możliwość eksportu treningu ze strony Bkoola w formacie *.fit oraz*.hrm tylko po co to to nie wiem bo *.fit zawiera również wykres tętna. Można taki plik zaimportować do Garmin Connect.

Pozdrawia z powrotem Amator 3 :))

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 07-02-2017, 22:04
przez Palec
O pardon. Wczoraj test FTP dał się wyeksportować ale dzisiaj zwykły trening workout już nie.
Pozdrawiam

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 17-07-2018, 18:39
przez Palec
Odgrzebię trochę stary wątek ale przy tej ilości deszczowych dni trzeba wrócić chyba na trenażer. Trainer Road współpracuje z Bkool-em. Rozwiejcie moją wątpliwość czy muszę mieć aktywne (wykupione ) konto na stronie Bkoola żeby trenować w trainer road? Bo płacić tam i tu jednocześnie nie uśmiecha mi się a chciałbym spróbować trainer-a.

Pozdrawiam

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 19-07-2018, 09:21
przez dmateo
Na stronie BKOOL opisują, że jest kompatybilny z TR po Ant+ i BLE, więc pewnie działa podobnie jak Tacx: łączy się bezpośrednio z TR i aplikacja producenta nie jest potrzebna. Jeśli chcesz mieć pewność, a nie chcesz płacić za TR - podeślij mi swój mail, mam darmowy miesiąc na TR.

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 19-07-2018, 15:32
przez Palec
dmateo napisał(a):Na stronie BKOOL opisują, że jest kompatybilny z TR po Ant+ i BLE, więc pewnie działa podobnie jak Tacx: łączy się bezpośrednio z TR i aplikacja producenta nie jest potrzebna. Jeśli chcesz mieć pewność, a nie chcesz płacić za TR - podeślij mi swój mail, mam darmowy miesiąc na TR.

Ok dzięki będę zobowiązany :ymhug: :D :x :ymblushing: :p
Pozdrawiam

Re: Trenażer BKOOL

PostNapisane: 09-09-2018, 10:05
przez Palec
Przetestowałem dopiero wczoraj. Do tej pory pogoda była zbyt dobra żeby katować trenażer. Zrobiłem nowy test na FTP. Trainer Road rozpoznał trenażer i pokazywał Waty zadane i kręcone przeze mnie. Jedyna różnica między softem Bkoola i TR to w teście nie rósł mi opór na trenażerze, wzrost mocy uzyskiwałem zwiększając kadencję i przełożenia. Może ta informacja komuś pomoże w przyszłości.
Pozdrawiam.