ikarol napisał(a):Dzięki za podpowiedź, mega ciekawe te koła, nie mówiąc o atrakcyjnej cenie. Macie jakieś doświadczenia z przesyłką?
Tomek_G, u mnie powoli kończą się możliwości podkręcania organizmu, więc zaczynam iść w sprzęt ;) Wiem, nie tak powinno być, ale dysponuję ok. 8-10 godzinami tygodniowo i szału z tego raczej nie będzie. Czekałem dwa sezony, żeby dojść do sensownego poziomu na zwykłem sprzęcie, w przyszłym roku chciałbym zobaczyć, czy gadżety też coś przynoszą :)
Pewnie będę szedł w kierunku Waszej podpowiedzi, czyli dysk i wysoki profil z przodu. Jedyne, co nie daje mi spokoju, to czy waga takiego zestawu, wyższa o jakieś 500-800 gram od niskiego profilu, nie zabiera całkowicie zysku z aerodynamiki?
W sumie nie mam doświadczenia, ale coś tam wiem od drummera. Cło podobno ok.4,7%, koszty przesyłki i do tego wszystkiego 23%vat. Ja mam znajomego w stanach do którego chciałbym wysłać te koła, a on prześle je do mnie - wtedy może udać się ominąć cześć opłat. Jest też firma która zajmuje się przewożeniem rzeczy ze US oni też mogą coś podpowiedzieć, ale jeszcze z nimi się nie kontaktowałem.
Ta waga nie ma większego wpływu na aerodynamikę tych kół.