Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
MateuszP napisał(a):Miło lysy, że podłapałeś temat dystansu w tri. Szczerze to przy wspomnianym zasobie czasu na rower w życiu bym się nie zdecydował na dłuższy dystans niż 1/4. Po prostu nie!
Tu docieramy do smutnej prozy życia - mało jest osób, które mogą w tygodniu zrealizować jednostki po 2-3h, dlatego pod HiM dobrym kompromisem jest SS w tygodniu. Jazda 60 minut w głębokim tlenie... no cóż jest po prostu bez sensu dla wytrenowanego zawodnika, chyba że jako aktywna regeneracja. Weekend trzeba wykorzystać na trening objętościowy. Takie zestawienie sprawdzi się dobrze na HiM (ale już nie koniecznie na IM).
To co tutaj można jeszcze zalecić, to to, że na tym etapie raczej nie powinno być tak mocnej jednostki, która Cię zniszczy na parę dni. Ale jeszcze raz patrząc na Twoje wyniki to pewnie to wiesz.
przynajmniej na dworze kręciłeś?Willi napisał(a):Dawno mnie tak nogi nie bolały jak bo 3h46’ w tlenie, nie dało się pływać dzisiaj.
robertino napisał(a):przynajmniej na dworze kręciłeś?Willi napisał(a):Dawno mnie tak nogi nie bolały jak bo 3h46’ w tlenie, nie dało się pływać dzisiaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Willi napisał(a):Dawno mnie tak nogi nie bolały jak bo 3h46’ w tlenie, nie dało się pływać dzisiaj.
Powrót do Trening triathlonowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości