Jak inni to ja również. Zdecydowałem się założyć dziennik prowadzić go sumiennie na tyle na ile pozwoli mi czas, żona i dzieci
Przeszłość mam sportową. Za dzieciaka uprawiałem piłkę nożną, koszykówkę. Cały czas gram w tenisa. Moja historia zaczęła się od biegania w 2015 roku. Ponad 95 kg masy zmusiło mnie do wstania z kanapy i ogarnięcia się

- bieganie: tutaj nie zmieniam systemu. są to 4 jednostki w tygodniu - siła biegowa oparta na sprintach pod górę (np. 10 do 15 x 150 m full gaz i powrót), tempówki lub bieg ciągły (zależy od szkoły) między 30 a 50 minut zakres do 4:30/km, interwały w różnych konfiguracjach (6x3 poniżej 4:00 z przerwą minutową lub półtora minutową lub 15 x 1 poniżej 3:45 z przerwą minutową), długie wybiegania z BNP (to nowy element treningu, który chcę wypróbować)
- pływanie: tu jest dramat ponieważ to jest dziedzina, która sprawia mi najwięcej kłopotów. Raz w tygodniu trener i grupa pływacka plus 2 dodatkowe treningi minimum 45 minut każdy
rower: plan Half Ironman od Trainer Road, tylko zastanawiam się na poziomem, który wybiorę.
Przygotowania do sezonu zamierzam rozpocząć na początku grudnia. W 2018 roku mam jeszcze dwa starty biegowe: koniec października półmaraton i w listopadzie 10 km w biegu Niepodległości (próba sub 40). Po tym biegu odpoczywam czyli robię total reset (2 do 3 tygodni) i startuję z przygotowaniami do 2019 w grudniu.
Ja: karolman
lat 40
wzrost: 170 m max
waga obecna: 75 kg
Zyciówki:
1/4 Ironman: 2:39
10 km 41 minut
15 km: 1:04
półmaraton: 1:34
Plany na starty 2019:
marzec: bieg sprawdzający na 15 km w lokalnej imprezie
kwiecień: półmaraton (może Poznań lub podobny)
kwiecień: jeśli się uda to start w zawodach kolarskich na Pomorzu z serii Cyklo
maj: start w 1/4 Sieraków lub druga opcja start 1/4 w Charzykowy bo mi się tam podobało

czerwiec: 1/2 Susz
lipiec: 1/4 Bydgoszcz
Co do reszty startów na razie nie mam pojęcia, zależy to od planów urlopowych, widzimisię mojej małżonki i innych czynników.
Czekam na konstruktywne opinie i rady ponieważ większość z Was ma o wiele większe doświadczenie i wiedzę w tej dziedzinie. Z góry dziękuję