Fajne porównanie.
Jak się patrzy na kalkulatory to wychodzi, że pozycja czołowa z 0,35 na 0,3 daje z 38 na 39,8 przy 300 watach.
a 0,25 daje 42 km na h! przy mojej wadze.
Jeśli mogę coś doradzić. Zmierz długość wew nogi (na boso, książka miedzy nogi, framuga itd)
https://ctbike.pl/accent-apex-set-alumi ... 520-s.htmlC-t do najwyższej części siodełka na długość nogi minus 9 cm, jeśli siodełko masz lekko opadające do przodu i jeździsz na końcówce siodła to minus 8,5 cm. Siodło przestaw wcześniej na maksa do przodu. To jest najwyższy poziom siodła jaki możesz mieć.
Jeśli jeździśz w cienkiej pielusze to weź to pod uwagę wtedy obniż siodło o 0,5, Jeśli masz spd to też obniż, bo buty spd nie podniosą Cię na blokach. Zakładam, że podniesienie w butach i pielucha to to samo, Jak chcesz mieć pewność zmierz długość nogi w butach i pielusze.
Zakładam, że roweru mniejszego mieć nie będziesz. (ja bym bardziej posługiwał się rozmiarem T-T niż wielkością ramy.
Dla mnie 550-545 to super (tu ważny jest zasięg ramion) Zakładam że Ty masz taki rower

. Fajnie.
Jak ustawisz siodło, to przednią podpórkę ustaw tak by rozłożyć nacisk dupska i łokci na 50/50, trudno to ustawić ale to optimum.
Wyczujesz to. Przesadnie do przodu nie ma co.