nodun napisał(a):Organizator informuje o terminie imprezy na 3,5 miesiąca przed otwarciem zapisów a Wy piszecie, że nie ma walki na terminy.
Dlaczego nie możecie ruszyć z zapisami już teraz - kiedy ogłosiliście termin?
Proszę o trochę obiektywizmu, o konieczności tego terminu pisałem powyżej.
Dlaczego informujemy o terminie z takim wyprzedzeniem już pierwszego dnia wiele osób zmartwiło się że imprezy się "pokrywają" i trzeba bedzie wybrać jedną.
Właśnie dlatego niech ludzie wybiorą. Czy może mieliśmy pozostawić możliwośc wyboru kiedy większość osób zapisałaby i ZAPŁACIŁA na inne zawody a przypomne że w większości przypadkó wpisowe nie jest zwracane !!!
Dlaczego nie ruszyliśmy z zapisami już teraz- z trzech prostych powodów:
1. Jak pisałem wczesniej chcielibysmy aby to był cykl, a tu prace trwają.
2. Kalendarz nie jest jeszcze znany i zawodnicy powinni mieć możliwość ułożenia sobie startu a nie zapłacenia i później dowiadwywania się o kolejnych inicjatywach, które z góry skazane są na porażke bo zawodnicy już sie zapiszą i zapłacą
3. Moim prywatnym zdaniem imprez bedzie znacznie więcej i bardzo prawdopodobny jest udział trzeciej organizacji, która jeszcze nie podała terminów, a też organizować bedzie zawody na dystansie HIM
W innym przypadku czekalibyśmy do samego stycznia aż cały cykl bedzie dopięty i przedstawione wszytkie terminy i lokalzacje.
Z całym szacunkiem, ale Malbork był w trójce największych tegorocznych imprez w Polsce, więc też należy brać pod uwagę że kiedyś te zawody trzeba zrobić i albo kolidować terminem z Xtri albo SE. Ciężko jest nie brać udziału w powiedzmy "polemice" wywiązanej przez te dwie opiniotwórcze organizacje i dostać albo od jednych albo od drugich.
Jako zawody mimo wszytko "Susz" przyciągnął wiecej startujących, wiec z punktu widzenia organizatora ciężej mi przekonać potencjalnych chętnych do startu w tym terminie.
Marcin