Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
krasus napisał(a):Moim zdaniem przy HIM, ważne są treningi BC2 i BC3.
pozdrawiam,
Krasus
hadwao napisał(a):Jesli chodzi o glowe to mi bardzo pomoglo bieganie treningow w ten sposob ze zaraz po rozgrzewce robilem zadanie glowne i konczylem biegiem spokojnym. Przyklad 15min rozgrzewka, 20 minut na progu, 50 minut biegu spokojnego. Niby trywialne, ale taki uklad treningu pozwolil mi sie zaprzyjaznic z biegiem na zmeczeniu. Moje dwie polowki na odcinku biegowym w tym roku tak bardzo bolaly, ze wiem, ze rok temu bym sporo maszerowal, a w tym moze nie biegam wybitnie szybciej, ale glowa potrafi sobie lepiej radzic ze zmeczeniem.
Arci napisał(a):Jeżeli to co załączyłeś jest zestawieniem treningów to:
- masz niezwykły potencjał jeśli chodzi o rower tj. niewiele kilometrów miesięcznie, a czasy na zawodach kręcisz dobre ( swoją drogą gratuluję ponad 400 km w styczniu, jak Ty to robisz? Chyba, że z trenażera),
- wykonałeś , jak dla mnie, tytaniczną pracę w wodzie,
- z kilometrażem biegu nie przesadzasz, mało w zimie, w ogóle dziwnie.
Twoje strefy tętna to dla mnie zagadka. Jak je wyznaczyłeś ? Jakie masz tętno spoczynkowe? Jakie w trakcie biegu 20 km z 10 interwałami po 1 km/0,5 km? Jakie życiówki na 10 km, w HM I Maratonie?
Gdybym miał Twój zapał, czas i zdrowie- jak sądzę- trochę bym zmienił.
Powrót do Trening triathlonowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości