Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
garbinet napisał(a):Ja się wprowadzilem do nowego mieszkania w lutym i do tej pory nie mam kabla telewizyjnego, bo potrzebuję dłuższy, ale jakoś mi i narzeczonej nie przeszkadza brak tv [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
krisprince napisał(a):TP ma jeszcze wskaźniki CTL, ATL i TSB. Znając twoje zamiłowanie do teorii treningu niedługo też będziesz je znał.
hadwao napisał(a):Dzięki - będę testował - szkoda, że w najbliższym czasie nie będę mógł zrobić sobie testu biegowego, ale z drugiej strony i tak biegam głównie BS wiec tutaj można jakoś na oko to przyjąć bez większych odchyleń.
Z basenem mam też spory kłopot bo np. w sobotę jestem na basenie 90 minut, robię ~3km, z czego wg. zegarka mam jakieś 1:15 efektywnego pływania. Z tego około 1km pływam zazwyczaj bardzo mocno jak na siebie, a resztę powiedzmy średnio. Takiej sesji daje około 60TSS. Sesji 45 minut, gdzie robię 200-400m rozgrzewki 1200-1400m mocno daje 40TSS. Wszystko na oko, bo nie mam pojęcia jak realnie do tematu podejść. Na samym basenie dość mocno się zajeżdżam (głównie tym długim, sobotnim), ale z drugiej strony bardzo szybko się regeneruję. Tu chyba się potwierdza, że basen wybacza znacznie bardziej intensywne treningi niż rower/bieg.krisprince napisał(a):TP ma jeszcze wskaźniki CTL, ATL i TSB. Znając twoje zamiłowanie do teorii treningu niedługo też będziesz je znał.
Heh no właśnie ostatnio z czasem wieczorami krucho i się zapuściłem w swoim hobby - będzie trzeba nadrobić zaległości ;-)
W każdym razie też uważam, że TSS lepiej obrazuje obciążenie niż godziny treningu.
hadwao napisał(a):Ok dzisiaj rano wgrałem pliki do TP i:
- bieg 53 minuty w tempie 5:25 i średnim tętnie 152 wycenił mi na 133rTSSW TP wcześniej ustawiłem strefy tętna, gdzie LTHR ustawiłem na 170. Bieg był równy bez interwałów - miał być w sumie BS, ale jakoś tak lekko się biegło, że wyszedł trochę szybszy, ale mimo wszystko był to bieg na sporym komforcie, daleko od progu. Na oko tak w granicach 50TSS.
- basen niezależnie od przyjętej metody, typu eksportowanego pliku itp. źle się importuje w TP - raz nie ma czasu, raz przepłyniętego dystansu, także pozostaje wprowadzanie ręczne TSS.
.
Powrót do Dzienniki triathlonowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości