Poznaj świat triathlonu i multisportu, podziel się swoim doświadczeniem!
Human napisał(a):Hej, a wiecie coś kiedy będzie info z Borówna i Wolsztyna na temat 2015r., bo orgi się nie odzywają...?
lszymanski napisał(a):Human napisał(a):Hej, to jeszcze brakuje opinii kogoś, że w Malborku też płasko/szybko i już kompletnie nie będę wiedział co wybrac)
Dla mnie minusem Malborka jest termin, za późno trochę. No i rzeka... Z racji tego, że Phelpsem to nie jestem więc nie wiem jak bym sobie tam poradził
p.s. a gdzie jest mniej pętli Borówno v Wolsztyn ?
i jak z ogólnymi wrażeniami organizacji ?
Human wszystko jest na stronach organizatorów, wystarczy poszukać, przeczytać 8-)
Ale jako, że też interesuje mnie temat pełnego IM, to ułatwię Tobie zadanie.
Wolsztyn 1-6-8 (info http://www.polskaman.pl/index.php?optio ... 32&lang=pl)
pływanie 1 dłuższa pętla + opłynięcie wyspy na jeziorze
rower 6 rund
bieg 8 rund
Borówno 4-4-6 ( info http://tri-sport.pl/?page_id=88)
pływanie 4 pętle
rower 4 pętle + dojazd na stadion Zawisza
bieg 6 pętli
Malbork 4-6-6 ( info http://castletriathlon.com/castle-triat ... ork/trasa/)
pływanie 4 pętle
rower 6 pętli
bieg 6 pętli
Co do Malborka, to startowałem w tym roku na 1/2 IM i organizacyjnie "mucha nie siada". A trasa:
Pływanie - odbywa się w rzece Nogat, prąd rzeki raczej nie utrudniał zawodów. Widoczność rzeki kiepska, ale oznaczenie trasy bdb.
Rower - asfalt bardzo dobrej jakości, teren odsłonięty (raz z wiatrem, raz pod wiatr), nawrotki 90 stopni, jeden przejazd kolejowy (bardzo dobrze zabezpieczony kładką z płyt typu OSB, płyty ładnie wyprofilowane przy wjeździe i zjeździe z torowiska).
Bieganie - nawierzchnia pełen mix. Był asfalt, kostka brukowa, płyty chodnikowe, trawa, szuter. Część w terenie osłoniętym (park), część w pełnym słońcu. Trasa nie jest też płaska.
Ogólnie polecam zawody w Malborku.
W przyszłym roku planuję debiut na długim i stoję przed wyborem: Borówno -Bydgoszcz czy Wolsztyn? W B-B byłem w 2013, Wolsztyn zaliczyłem w ostatnią sobotę. Na świeżo jestem pod dużym wrażeniem: piękne miasteczko, super trasa kolarska i super trasa biegowa, mała kameralna impreza ze wszystkim czego potrzebuje zawodnik - to moje zdanie.lszymanski napisał(a):A może ktoś lubi jednak zróżnicowaną trasę biegową i wybierze Malbork?!
Jest jeszcze Wolsztyn z dobrymi opiniami, już z tego roku![]()
Do wyboru, do koloru
fosforus napisał(a):Czy ja dobrze widzę że na pełnym dystansie w Borównie wystartowało 179 mężczyzn a w Wolsztynie 51? Czyli jak ktoś lubi tłok to lepiej celować w Borówno.
Dokładnie to samo mam na myśli, w tym roku "jechałem połówkę" w Wolsztynie i było pustawo na trasie rowerowej, tłumu nie lubię - taka ilośc jak była w Borównie mi odpowiada.fosforus napisał(a):W wodzie to może nawet zaleta.
Ale w Wolsztynie na rowerowej dopuki połówka nie zagęści to tragedia, sam jak palec człowiek jedzie. Nie żebym chciał się wieźć na kimś ale fajnie kogoś gonić. Mi to zawsze pomaga.
Powrót do Polska scena multisportowa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości