Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: ktos, mial, palucha, prostownika, sciegna, zapalenie

Triathlon forum - xTRI.pl Strona Główna » Forum ogólne » Zdrowie i odżywianie » Zapalenie ściegna prostownika palucha, miał ktoś?
Wiadomość
Autor

Wysłany: 24-01-2012, 23:23    Temat postu: Zapalenie ściegna prostownika palucha, miał ktoś?
Witam, miał ktoś z was zapalenie ścięgna prostownika palucha stopy? Wie ktoś jak leczyć? Byłem u lekarza, polecił 3 tyg przerwy, ja już 4 tygodnie nie biegam, a nadal strzela i lekko trze w stopie, czuć to ścięgno mimo tabletek i smarowania.
Nie biegam, ale jeżdżę na rowerze w butach spd-sl, czyli stopa nie chodzi, tylko jest sztywno.

Smaruję fastum i jakąś maścią z jadem żmiji :taktak: i pomaga na tyle, że nie trze aż tak mocno, ale jak przyłożę rękę i poruszam paluchem to czuć to przeskakiwanie lekkie. Nie daj Boże przebiegnę trochę np. wczoraj na wfie i nawraca się, więc wf już odpada.
Pytanie tylko czy można chociaż pływać?

Dawać ciepłe czy zimne kompresy ta to ścięgno?

Podpis:

garenge

Wiadomość
Autor

Wysłany: 27-01-2012, 23:33    Temat postu:
Miałem podobne dolegliwości, ale lekarz u mnie stwierdził nadwyrężenie...Tą diagnozę postawił tak po prostu po wywiadzie, ale ja czułem, żę miałem tam stan zapalny.
Bolało mnie całe podbicie i nie mogłem ciężaru opierać na palcach. Smarowałem 2 miesiące voltarenem i jakby samo przeszło. Jeśli to było to - to odpuść bieganie i inną aktywność, przy której czujesz ten ból.

Podpis:
Go hard or go home!
WRS

Wiadomość
Autor

Wysłany: 28-01-2012, 21:13    Temat postu:
No właśnie już miesiąc ponad, smaruję smaruję, okładam i nic nie dawało. Teraz tak jakby mniej czuć. We wtorek rano próbne bieganie, ale najpierw w poniedziałek rano basen + potem basen w klubie. Obczaję co i jak, jak boli to tydzień przerwy następny

Podpis:

garenge

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  

Skocz do: