| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 24-01-2012, 23:23 Temat postu: Zapalenie ściegna prostownika palucha, miał ktoś? |
Witam, miał ktoś z was zapalenie ścięgna prostownika palucha stopy? Wie ktoś jak leczyć? Byłem u lekarza, polecił 3 tyg przerwy, ja już 4 tygodnie nie biegam, a nadal strzela i lekko trze w stopie, czuć to ścięgno mimo tabletek i smarowania.
Nie biegam, ale jeżdżę na rowerze w butach spd-sl, czyli stopa nie chodzi, tylko jest sztywno.
Smaruję fastum i jakąś maścią z jadem żmiji :taktak: i pomaga na tyle, że nie trze aż tak mocno, ale jak przyłożę rękę i poruszam paluchem to czuć to przeskakiwanie lekkie. Nie daj Boże przebiegnę trochę np. wczoraj na wfie i nawraca się, więc wf już odpada.
Pytanie tylko czy można chociaż pływać?
Dawać ciepłe czy zimne kompresy ta to ścięgno?
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 27-01-2012, 23:33 Temat postu: |
Miałem podobne dolegliwości, ale lekarz u mnie stwierdził nadwyrężenie...Tą diagnozę postawił tak po prostu po wywiadzie, ale ja czułem, żę miałem tam stan zapalny.
Bolało mnie całe podbicie i nie mogłem ciężaru opierać na palcach. Smarowałem 2 miesiące voltarenem i jakby samo przeszło. Jeśli to było to - to odpuść bieganie i inną aktywność, przy której czujesz ten ból.
Podpis: Go hard or go home!
|
|
| |
|
WRS
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 28-01-2012, 21:13 Temat postu: |
No właśnie już miesiąc ponad, smaruję smaruję, okładam i nic nie dawało. Teraz tak jakby mniej czuć. We wtorek rano próbne bieganie, ale najpierw w poniedziałek rano basen + potem basen w klubie. Obczaję co i jak, jak boli to tydzień przerwy następny
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|